Näin haet asuntoa

Ennen hakemuksen jättämistä kannattaa tutustua huolellisesti asuntotyyppeihin ja kohteisiin ja valita sitten niistä itsellesi sopivimmat. Hakemuksen jättäminen onnistuu helpoiten sähköisesti. Jokaisen asuntotyypin hakemus on erillinen, joten esimerkiksi solua ja yksiötä varten on jätettävä erilliset hakemukset. Muista tehdä yksi hakemus kerrallaan loppuun asti ennen kuin aloitat uuden hakemuksen jättämistä.

Voit jättää hakemuksen heti, kun olet saanut vahvistuksen opiskelupaikasta Tampereen seudulla

Uuden hakemuksen jättäminen

Uuden hakemuksen voi jättää kirjautumatta palveluun. Hakemuksen seuraamista varten on kirjauduttava sähköisiin palveluihin. Voit seurata ja muokata hakemustasi netissä. Hakemuksen seuraamiseen ja muokkaukseen täytyy rekisteröityä verkkopankkitunnuksilla (TUPAS-tunnistautuminen), minkä jälkeen pystyt luomaan itsellesi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Jatkossa voit kirjautua em. palveluun näillä tunnuksilla ja myöhemmin asukkaana nämä samat tunnukset toimivat myös omaTOASiin kirjautumisessa. Huom! Mikäli sinulla on jo voimassa oleva vuokrasopimus TOASin kanssa, voit seurata ja muokata hakemustasi omaTOASin kautta.

Hakemusta voi rajata kohteiden lisäksi asuntotyypin, asunnon koon ja huoneluvun perusteella. Yksiö- ja perheasuntoja voi rajata myös maksimivuokran perusteella. Rajaukset koskevat kaikkia hakemiasi kohteita. Jos haet esimerkiksi keskikokoisia yksiöitä, hakukriteeri koskee kaikkia valitsemiasi kohteita. Huomaathan, ettet voi hakea kohdetta, jossa ei ole valitsemaasi asuntotyyppiä tai kokoa.

Ei siis ole mahdollista hakea asuntoja, joita ei ole olemassa. Hakijan vastuulla on pitää hakemuksessaan mieleiset kohteet sekä ajan tasalla olevat yhteystiedot. Hakemuksessa ei ole mahdollista määritellä, mistä ajankohdasta lähtien asunnon tarvitsee.

Jatko-opiskelijatkin voivat hakea TOASin asuntoja. Hakijan tulee esittää todistus opinnoistaan sekä tuloistaan. Mikäli hakijalla on korkeat, säännölliset tulot, hakija ei ole ensisijainen edullisimpiin ja suosituimpiin kohteisiin. Tutkijat voivat hakea vain lyhytaikaista asuntoa.

Tulojen osalta hakemukseen merkitään pysyvät kuukausitulot opiskeluaikana. Hakemuksen jättöhetkellä olevia, mutta opiskelun alkaessa päättyviä tuloja ei tarvitse merkitä. Opintotukea ei lasketa tuloksi. Verotettavan varallisuuden määrä merkitään viimeksi toimitetun verotuksen mukaan. Löydät tiedon veroviranomaisen lähettämästä ilmoituksesta tai voit selvittää tämän tiedon veroviranomaiselta, www.vero.fi.

Asuntotarjouksen saaminen

Asunnot tarjotaan sitä mukaa, kun asuntoja vapautuu. Jokainen irtisanottu asunto tarjotaan lähes välittömästi kyseisen kohteen ja asuntotyypin jonossa ensimmäisenä olevalle. Asuntotarjous lähetetään hakijalle aina sähköpostilla ja tarjous on voimassa neljä arkipäivää. Tarjous hyväksytään maksamalla vakuus ja toimittamalla esisopimus asuntotoimistoon eräpäivään mennessä. Hakijalle lähetetään aina hakemusta vastaava asuntotarjous. Hakijan tuleekin varmistaa, että hakemuksessa on listattuna vain ne kohteet ja asuntotyypit, joista hän on valmis vastaanottamaan asunnon.

Tarjouksen saaminen poistaa kyseisen asuntohakemuksen jonosta

Lue tarkemmat ohjeet tarjouksen vastaanottamisesta täältä.

TOAS ei käytä asukasvalinnassaan tarveharkintaa tai ns. sosiaalisia perusteita, mutta perheasuntojonossa lapsiperheet menevät lapsettomien hakijoiden edelle. Lisäksi, loppukesällä ja syksyllä uudet ulkopaikkakuntalaiset opiskelijat (saman vuoden yhteishaussa valitut) ovat etusijalla soluasuntoihin.