Ei vakuutta-asunnot

Huhtikuun 2018 alusta alkaen tietyistä kohteista voi vuokrata asunnon ilman erillistä vakuusmaksua. Nämä kohteet ovat:

170 Pellavapää
250 Janka
260 Ankkari
290 Ismonraitti
411 Wäinölä 3
430 Erkkilä
600 Männikkö
710 Annala
720 Iso-Heikkilä ja
730 Kaisanpirtit.

Edellä mainituissa kohteissa vuokrasopimukset tehdään ilman vakuusmaksua. Vastuu asunnon hyvästä hoidosta ja vuokranmaksusta säilyy ennallaan. Jos pois muuttaessaan asukas on jättänyt loppusiivouksen tekemättä, asunto vaatii korjausta, avaimet ovat hukkuneet tai vuokria ei ole maksettu, laskutetaan nämä asukkaalta erikseen. Jos taas asukas on huolehtinut asunnon kunnossapidosta, loppusiivouksesta ja vuokrista, hänen velvoitteensa päättyvät TOASia kohtaan samalla, kun hän (vuokrasopimuksen irtisanottuaan) luovuttaa huoneiston hallinnan takaisin TOASille.

Lue lisää asukkaan velvollisuuksista 

Vakuudettomuuskokeilu koskee vain edellä mainittuja kohteita ja näihin tehtyjä uusia sopimuksia 1.4.2018 alkaen, eikä se vaikuta nykyisiin voimassa oleviin vuokrasopimuksiin.

TOAS pidättää oikeuden asettaa asunnolle hinnaston mukainen vakuusmaksu mikäli vuokralaisella on häiriömerkintä luottotiedoissa tai muu vuokranantajan näkökulmasta perusteltu syy. Muu perusteltu syy voi olla aiempi ongelmallinen vuokrasuhde TOASilla tai TOASin asunnon huono kohtelu aiemmassa vuokrasuhteessa.