Asumismuodot

Soluasunnot ja yksiöt

Soluasunto on usein opiskelijan ensimmäinen koti. Soluasunnossa on helppoa ja edullista aloittaa itsenäinen elämä ja toisaalta opetella yhteiselämän pelisääntöjä kämppisten kanssa. Erityisesti yhteisten tilojen siivouksesta on tärkeää sopia kämppisten kanssa, jotta yhteiselo sujuu vaivattomasti. Lemmikkejä soluasuntoon ei ole sallittua tuoda. Soluasunnot ovat pääsääntöisesti vain mies- tai naisasukkaille, mutta nk. sekasoluja on kohteissa 420 Paawola, 440 Tuulanhovi ja 600 Männikkö. Parhaimmillaan soluasunnossa solmitaan pitkäaikaisia ystävyyssuhteita!

Yksiö on suosituin asumismuotomme. Suosituimpien kohteiden yksiöiden jonotusaika voi edelleen olla pitkä, mutta parhaimmillaan oman kodin saa jo noin puolen vuoden jonotuksella.

Perheasunnot ja kimppakämpät

Perheasunto on mainio vaihtoehto opiskelijapariskunnille ja -perheille. TOASin kattavasta valikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto kaikenkokoisille perheille! Perheasuntoa voi hakea, kun vähintään toinen pariskunnasta on opiskelija Tampereen seudulla. Mikäli sisarukset hakevat yhdessä perheasuntoa, molempien tulee olla opiskelijoita Tampereen seudulla.

Perheasuntoon voi muuttaa myös yksin tai kaverin kanssa.

Perheasuntojen jonotusaika vaihtelee kohteesta riippuen; toisinaan tarjouksen saa jo muutamassa päivässä, toisinaan voi joutua odottamaan useita kuukausiakin.

Kimppakämppä on kaveruksille tarkoitettu asumismuoto. Molempien tulee olla opiskelijoita Tampereen seudulla. Kaverukset voivat hakea asuntoa sekä kimppahakemuksella että perhehakemuksella. Kimppahakemuksella haettava asunto on soluasunto, jonka molemmat huoneet vapautuvat samaan aikaan. Kummallekin asukkaalle tehdään oma vuokrasopimus, joten kaverukset eivät ole sidoksissa toisiinsa. Kokonaisia soluasuntoja vapautuu eniten keväällä Hervannasta ja Hallilasta. Keskustan ja Kalevan alueilta kokonaisia soluasuntoja vapautuu melko harvoin.

Kaverukset voivat hakea myös perheasuntoa, jolloin hakijat täyttävät perhehakemuksen. Tällöin asukkaille tehdään yhteinen vuokrasopimus. Mikäli toinen haluaa muuttaa pois, myös toisen on mietittävä asumisasiansa uudelleen. Samoin vuokravastuu on yhteinen. Perheasuntoon saa ottaa lemmikin.

Lyhytaikainen asuminen

Voit hakea meiltä asuntoa lyhytaikaiseen asumiseen, mikäli

  • opiskelet toisella paikkakunnalla ja tulet Tampereelle kesätöihin, työharjoitteluun tai valmennuskurssille
  • työskentelet yliopistolla tutkijana tai post-doctoral -statuksella

Nämä vuokrasopimukset tehdään aina määräaikaisina, eikä niitä voida jatkaa. Sinulle voidaan tarjota solu- tai perheasuntoa. Huomaathan, että kesäaikana asunto on mahdollista saada 31.7. asti. Pääsääntöisesti asunnot lyhytaikaiseen asumiseen sijaitsevat keskustan ulkopuolella. Yksiöitä ei tarjota lyhytaikaiseen asumiseen. Lyhytaikaiseen asumiseen on oma hakemus. Jätäthän hakemuksen aikaisintaan kaksi kuukautta ennen asunnontarvetta.