215 Pekola

Alvar Aallon aikoinaan Tampellan henkilökunnan asunnoiksi suunnittelema Pekola on saanut nimensä sanoista pellava, kone ja Lapinniemi, jotka kuvastivat Tampellan silloista toimintaa. TOASin vuonna 1997 hankkimista viidestä talosta voi aistia Aallon 50-luvun hengen. Kohteen asunnot on peruskorjattu 2013–2014 vanhaa kunnioittaen – asunnoissa on säilytetty ja kunnostettu huoneisto-ovet ja sisäovet sekä osa vanhoista komeroista. Niiden osalta kukin asunto on siis yksilö ja kiinteät varusteet poikkeavat naapuriasunnoista. Lisäksi, kohteessa on yksi uniikki retroasunto, jossa alkuperäinen keittiö on kunnostettu, lattia on hiottua lautalattiaa ja materiaaliratkaisut viestivät 50-luvun henkeä!

Perustiedot

Osoite
Ilmarinkatu 27-35
Postitoimipaikka
33500 TAMPERE
Kohteen numero
215
Alue
Kaleva
Vuokra (€/m2)
12,69
Rakennettu
1950-55
Asunnot
178
Asuntopaikat
359

Lisätiedot

Internet
Kyllä
Kaapelitelevisio
Kyllä
Pesula
Kyllä, pesulat sijaitsevat talojen kellarissa.
Sauna
Kyllä, sijaitseavt talojen pohjakerroksissa.
Kerhotila
Kyllä, sijaitsee talossa 35, sisäänkäynti ulkokautta.
Varastotilat
Kyllä, asuntokohtaiset, lukolliset kylmät irtaimistovarastot löytyvät talojen ullakkokerroksista. Lisäksi mahdollista varata kellarikerroksessa erillinen varastokoppi (tiedustelut asuntotoimistosta).
Autopaikka
Kyllä, tiedustelut asuntotoimistosta.
Autokatos
Ei
Autotalli
Kyllä, tiedustelut asuntotoimistosta.
Parkkihalli
Ei
Parveke
Kyllä
Leikkikenttä
Kyllä
Grilli
Kyllä
Lemmikit
Kyllä
Kuntosali
Domus (Pellervonkatu 9)
Hissi
Kyllä
Energialuokka
Energian kulutus
Peruskorjaukset
2013-2014. Peruskorjaus koskee asuntoja poissulkien kylpyhuoneet, jotka on korjattu 1990-luvulla. 2013 peruskorjauksen yhteydessä kylpyhuoneisiin on tehty vain pieniä korjauksia tapauskohtaisesti, jotta ne ovat käyttökunnossa. Kaikki sähköjärjestelmät on uusittu 2013 peruskorjauksessa. Saunaosastot ja asuntojen ikkunat ja parvekeovet on uusittu 1990-luvun peruskorjauksen yhteydessä.
Erityistä

Keittiöissä on vakioliesi ja jää-/pakastinkaappi ja liesikupu (yhdistetty talon ilmanvaihtojärjestelmään). Huoneiston varustukseen kuuluvat keittiön, eteisen ja kylpyhuoneen kiinteät valaisimet sekä lain vaatimat sähköverkkoon kytketyt palovaroittimet. Ks. pesukoneinfot selvittääksesi asunnot, joihin saa asennettua astian- ja pyykinpesukoneen. Sisäänkäyntien yhteydessä (talossa 29 B-portaan sisäänkäynnin yhteydessä) pienet lastenvaunuvarastot lastenvaunujen päivittäistä käyttöä varten. Lisäksi talojen 31, 33 ja 35 kellareissa on erilliset vaunuvarasto pidempiaikaiseen lastenvaunujen säilyttämiseen. Kellareissa on polkupyörille erilliset varastot, johon on käynnit ulkokautta talojen kadun puoleisista päädyistä (talossa 35 talon puiston puoleisesta päädystä). Piha-alueella on polkupyörille kaksi polkupyöräkatosta ja lisäksi talojen edessä säilytystelineitä. Jätekatokset sijaitsevat talojen 29 (taloille 27 ja 29) ja 33 (taloille 31, 33 ja 35) edustalla. Rappujen ulko-oven voi avata asuntotoimistosta saatavalla ovikoodilla.

Etäisyydet

Tampereen yliopisto
1,6 km
Teknillinen yliopisto
7,2 km
TAMK (Teiskontie)
1,9 km
Lähin bussipysäkki
200 m
Lähin kauppa
50 m

Muut tiedot

Kohteen huoltoyhtiö
Kartanon Kiinteistöpalvelut Oy, p. 010 424 2950
Kohteen isännöitsijä
isannointi@toas.fi, p. 0800 95560