Vuokrasopimus ja sisäänmuutto

Vuokrasopimus

Vuokrasopimus on todistus vuokrasuhteesta. Se sitoo sekä vuokralaista että vuokranantajaa koko sopimuksen voimassaoloajan. Vuokralaisen on syytä tutustua sopimukseen ja vuokrasopimuksen ehtoihin huolellisesti ymmärtääkseen oikeutensa ja velvollisuutensa.

Vuokrasopimuksesta löytyvät vuokranantajan ja vuokralaisen tiedot, vuokrattavan asunnon tiedot, vuokran suuruus sekä maksetun vakuusmaksun arvo.  TOASin asukkaan ei enää tarvitse opintotukea hakiessa toimittaa Kelaan kopiota vuokrasopimuksestaan, vaan Kela saa tarvittavat tiedot suoraan TOASilta.

Vuokrasopimus TOASin asuntoon on yleensä voimassa toistaiseksi. Sopimus siis jatkuu, kunnes se irtisanotaan.

Asukkaalla on asumisoikeutta niin kauan kuin hän on päätoiminen opiskelija ja yksi vuosi valmistumisen jälkeen.
Opiskelijan tulee suorittaa vähintään 18 opintopistettä kalenterivuodessa.

 

Vuokrasopimus voi olla myös määräaikainen, jolloin sopimuksen päättymispäivä on ennalta määrätty ja se löytyy vuokrasopimuksesta. Päättymispäivänä sopimus päättyy ilman erillistä irtisanomista.

Sisäänmuutto

Vuokrasopimus täytyy olla allekirjoitettuna, jotta sisäänmuutto on mahdollista. Asuntoon pääsee muuttamaan sinä päivänä, kun vuokrasopimus alkaa ja asunto vapautuu edelliseltä asukkaalta. Tämä on yleensä kuukauden ensimmäinen arkipäivä (muuttopäivä). Tuolloin vuokralainen voi hakea avaimen TOASin asuntotoimistosta. Avain annetaan vain vuokralaiselle itselleen tai hänen valtakirjalla valtuuttamalleen henkilölle.

Avain luovutetaan vain henkilöllisyystodistusta vastaan (passi, henkilökortti, ajokortti tai kuvallinen Kela-kortti).

Uuden asukkaan on myös mahdollista vastaanottaa avaimet suoraan poismuuttavalta asukkaalta. Tällöin on täytettävä avaintenluovutussopimus, jonka sekä uusi että poismuuttava asukas allekirjoittavat.

Avaintenluovutussopimus on toimitettava asuntotoimistoon sopimuksen päättymisen jälkeisenä arkipäivänä (muuttopäivä).

Huoneistokortti – täytä heti muuton jälkeen!

Huoneistokortti on uuden asukkaan tarkastuslomake, joka tulee täyttää kuukauden kuluessa sisäänmuutosta. Sähköinen lomake löytyy TOASin etusivulta.

Täytä huoneistokorttiin omat havaintosi asunnon yleiskunnosta sekä asunnon pinnoissa (seinät, lattiat jne.) tai kalusteissa olevat jäljet/vauriot, jotka eivät vaadi välittömiä korjaustoimenpiteitä. Näin et joudu vastuuseen edellisen asukkaan aiheuttamista vahingoista.

Huoneistokortti ei ole vikailmoitus, eikä kortin perusteella tehdä huoltokäyntejä. Asumista haittaavat ja asumisturvallisuuteen vaikuttavat viat (esim. palovaroitin, sähkölaitteet, vesikalusteet, tuholaiset) tulee ilmoittaa erikseen sähköisellä vikailmoituksella.